Historia

Valkion ab:s grundare Tony van der Valk var unik. Och som så ofta hos unika personer, var hans livshistoria unik. Sommaren 1985 drabbades Tony av en malign hjärntumör. Diagnosen var svår, prognosen ännu svårare: enligt doktorerna skulle Tony ha högst sex månader kvar att leva.

Tony lät sig inte kuvas av det dystra beskedet. Han sökte och fann hjälp i Tyskland. Det handlade om en form av terapi för att syresätta blodet. 

Mirakulöst levde Tony ytterligare arton år före hans bortgång 2003. Under dessa arton år, guidade han VALKION från idé till en lättanvänd produkt, som idag är känd över hela världen.

På Valkion är vi stolta över att upprätthålla Tonys arv. Vi gör detta genom att investera i oberoende forskning för att öka vår kunskap inom området och för att hela tiden hålla Tonys dröm vid liv.

Vi arbetar för att säkerställa att du som användare kan få tillgång till samma teknik som Tony van der Valk förlitade sig på under de två sista decennierna av sitt liv, en ovärderlig tid som hans läkare aldrig trodde han skulle få.

Tony van der Valk